Daarom is een camionette interessant voor jouw logistiek transport!

05 juli 2020

Wist je dat een camionette tal van logistieke voordelen biedt voor jouw onderneming? Je bent snel op locatie en plant je trajecten optimaal in dankzij de flexibiliteit die een bestelwagen heeft te bieden.

Geen kilometerheffing

Met een camionette blijf je vaak onder het gewicht van 3,5 ton. Ga je boven het totaalgewicht? Dan betaal je een kilometerheffing voor het gebruik van auto-, gewest- en gemeentewegen in België. Bij kilometerheffingen is een OBU (On Board Unit) verplicht. Dit apparaat registreert de gewichtsklasse, uitstoot en afgelegde wegen. Op basis hiervan wordt de belasting berekend die je moet betalen. Blijft je met jouw bestelwagen onder het gewicht van 3,5 ton? Dan betaal je geen kilometerheffing.

Circulatieplannen en lage emissiezones rijd je vlot voorbij

In verschillende steden en gemeenten zijn circulatieplannen en lage emissiezones (LEZ) van kracht. Met een camionette moet je hier weinig tot geen rekening mee houden. Zo betaal je geen extra brandstof om deze zones te omzeilen en geraak je dus vlot van punt A naar B.

Makkelijk personeel vinden

Een rijbewijs B is niet enkel geldig voor wagens, maar ook voor camionettes! Dit maakt de zoektocht naar het vinden van een goede chauffeur vaak gemakkelijker. Een vrachtwagenchauffeur moet daarentegen altijd in het bezit zijn van een rijbewijs C.

Geen tachograaf nodig

In een camionette is een tachograaf niet verplicht. Bij een vrachtwagen is dit wel het geval. Als bestuurders van een bestelwagen hoef je ook geen rekening te houden met rijd- en rusttijden.

Sneller op locatie

Camionettes mogen aan een maximumsnelheid rijden van 120 km/h. Zo geraak je sneller op je locatie en verloopt het laden, leveren en ophalen van goederen vlot en efficiënt.

Maak zelf jouw vergelijking

Ben je benieuwd of een camionette interessant is voor jouw logistiek transport? Bij ATL Renting huur je bestelwagens vanaf zes maanden, zonder verbonden te zijn aan voorwaarden. Kom een keer langs of stel jouw vraag, we bespreken vrijblijvend jouw mogelijkheden!

x