Een camionette huren: dankzij deze stappen maak je de beste keuze!

21 maart 2020

Ben je zelfstandige in hoofd- of bijberoep en ga je voor de eerste keer een camionette huren? Of start je een tweede onderneming en wil je graag testen of een bestelwagen het net allemaal wat praktischer maakt? Dan is de huur van een camionette de oplossing! Door jezelf de drie onderstaande vragen te stellen, maak je de juiste keuze.

1. Wat ga je vervoeren?

Ben je een dakwerker? Dan is een bagagedrager handig. Breng je maaltijden aan huis? Dan komt een koelsysteem ongetwijfeld van pas. Als installateur heb je dan weer een stelling of laddersysteem nodig.

Stel je dus de vraag welk volume je nodig hebt om jouw materialen te vervoeren. Wat zijn de maximale lengtes? Wat zijn de ideale omstandigheden om alles van plaats tot plaats te brengen? Je voorkeuren maken al snel duidelijk welke camionettes of bestelwagens op jouw vraag beantwoorden.

2. Welke afstand ga je afleggen?

Verplaats je je voornamelijk binnen de stad? Of zijn het eerder autosnelwegen die voorkomen binnen je traject? Beslissende vragen die bepalen of je nu het beste kiest voor een benzine, diesel, hybride of elektrische camionette. Hou ook zeker rekening met de circulatieplannen en lage emissiezones (LEZ) van tegenwoordig! Daarnaast heb je ook nog het verschil tussen een manuele of handgeschakelde versnellingsbak en een automatische versnellingsbak. Hier spelen persoonlijke voorkeuren uiteraard ook een rol.

Met je antwoorden op deze vragen, kunnen we ook het juiste vermogen in kaart brengen.

3. Wie neem je mee?

Is er een verschil in wat je dagelijks meeneemt? Of is dit altijd hetzelfde? Neem je collega’s mee op pad? En zou het handig zijn om je huur camionette ook te kunnen gebruiken in je privé-omgeving? Dan voldoet een dubbele cabine aan jouw vraag! Hierbij heb je zelf de keuze of je de laadruimte afschermt van het zitgedeelte of niet. De Peugeot Expert ziet er bijvoorbeeld uit als een personenwagen en beschikt tegelijkertijd over veel volume.

Tal van camionettes zijn beschikbaar in verschillende lengtes gekoppeld aan tal van mogelijkheden. Een camionette met dubbele cabine die beschikt over 7 zitplaatsen en een extra laadruimte? Of een minibusje voor 9 inzittenden? Wij voorzien de ruimte waar jij nood aan hebt!

Benieuwd welke bestelwagen voldoet aan jouw verwachtingen?

Bij ATL Renting vertalen we jouw verlanglijstje in de bestelwagen met de juiste afmetingen, uitrusting, aantal pk’s en aandrijving. Eenmaal gekozen? Dan bieden we ook graag ondersteuning bij het papierwerk. Binnen de 48 uur zit je achter het stuur van je nieuwe bestelwagen! Snel schakelen, dat is waar we goed in zijn.

x